Buchta s červeným vínem
Suroviny: 300g cukru, 300g másla nebo margarinu, 6 vajec, 150g strouhané čokolády, 1 a půl lžičky kakaa, 1 a půl lžičky mleté skořice, půl sklenky červeného vína, lžíce rumu, 300g hladké mouky a jeden prášek do pečiva.
Postup: Cukr s máslem utřeme do pěny, přidáme vejce, víno, rum, kakao a skořici. Potom vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec čokoládu. Těsto dáme do vymaštěné a vysypané formy a pečeme asi 50-60 minut na 180 stupňů.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.