Buchta s červeným vínem

Suroviny: 300g cukru, 300g másla nebo margarinu, 6 vajec, 150g strouhané čokolády, 1 a půl lžičky kakaa, 1 a půl lžičky mleté skořice, půl sklenky červeného vína, lžíce rumu, 300g hladké mouky a jeden prášek do pečiva.

Postup: Cukr s máslem utřeme do pěny, přidáme vejce, víno, rum, kakao a skořici. Potom vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec čokoládu. Těsto dáme do vymaštěné a vysypané formy a pečeme asi 50-60 minut na 180 stupňů.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.