Bulharské cuketové karbenátky
Suroviny: Cukety, hladká mouka, bílý jogurt, vejce, kopr nebo petrželová nať, sůl, olej a může být i česnek a majoránka.
Postup: Hruběji nastrouhané cukety osolíme, necháme řádně vypotit, přidáme hladkou mouku, celé vejce, trochu jogurtu a kopr. Podle chuti dokořeníme. Zpracujeme na hustší lívancové těsto, tvoříme malé tenčí karbanátky a smažíme na oleji. Na hotové můžeme dát lžičku jogurtu.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.