Cuketa po řecku
Suroviny: 1 větší neoloupaná cuketa, 200g mletého masa, rozvařená rajčata, česnek, tymián, oregáno, sůl, pepř a bílý jogurt.
Postup: Cuketu rozpůlíme, vydlabeme a naplníme ochuceným masem ( smícháme maso se dvěma lžícemi studené vody, přidáme rozvařená rajčata, okořeníme česnekem, tymiánem, oregánem a podle potřeby osolíme). Položíme ji do pekáče, obložíme ji zbytkem vydlabané cukety, mírně podlijeme vodou a pečeme do měkka asi 20 minut. Podáváme s chlebem a můžeme ji na talíři polít česnekovo - jogurtovou majonézou ( rozetřené stroužky česneku se solí vmícháme do jednoho kelímku bílého jogurtu, na závěr trochu dosolíme a opeříme).
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka