Danušina roláda

Čtvrt litru šlehačky, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr a polohrubá mouka, máslo, 6 vajec a čerstvé nebo kompotové ovoce. Šlehačku svaříme s vanilkovým cukrem a můžeme k tomu přidat trochu moučkového cukru, podle kyselosti ovoce. Potom ji dáme vychladit na jeden den do lednice. Druhý den si přepálíme větší kousek másla, tím vylijeme plech a necháme vystydnout a vysypeme moukou. Vyšleháme vejce se 7 lžícemi cukru. Potom přidáme 7 lžic polohrubé mouky a to vše ještě jednou pořádně vyšleháme. Vylijeme na plech a dáme do vlažné trouby a asi po dvou minutách přidáme na teplotě a upečeme do růžova . Na upečený zákusek dokud je teplý rozetřeme po délce šlehačku a přidáme ovoce a srolujeme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.