Flambovaný banán s vanilkovou zmrzlinou
Suroviny: 1 celý banán, vanilková zmrzlina, cukr, máslo a půl deci rumu nebo koňaku.
Postup: Banán oloupeme, podélně rozkrojíme. Máslo s cukrem opečeme, přidáme banány. Krátce je opečeme z obou stran, polijeme rumem, zapálíme a flambujeme. Navrch dáme vanilkovou zmrzlinu a podáváme. Můžeme si ještě ozdobit.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka