Flíčky pro Pepíčky
Suroviny: 400g flíčků, 400g čerstvých žampiónů, 200g kysané smetany, 150g eidamu, deci oleje, lžíce podravky, lžíce sojové omáčky, lžíce másla, lžíce solamylu, sůl a pepř.
Postup: Žampiony nakrájíme a na oleji podusíme. Přidáme půl litru vody, přivede do varu, zahustíme solamylem, dochutíme podravkou, osolíme, opepříme a úplně na konci vmícháme máslo, sojovku a kysanou smetanu. Uvařené flíčky polijeme touto směsí a posypeme strouhaným sýrem.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka