Grilletato di Vitello ala Toscana
60 dkg telecí plece, 1 lžíce olivového oleje, 5 dkg másla, 4 dkg šunky, 1 cibule, 2 deci Toskánského bílého vína, sůl, pepř, 20 dkg brambor, 1 lžíce sekané zelené petrželky, citrónová kůra a česnek.Telecí maso si nakrájíme na kousky a s drobně nasekanou šunkou a cibulí orestujeme na oleji s máslem. Potom podlijeme vínem, osolíme, opepříme a zvolna dusíme. Když je maso skoro měkké přidáme oloupané nakrájené brambory a dusíme ještě 15 minut. Takto hotové jídlo dáme do vyhřáté mísy a posypeme směsí strouhané citrónové kůry, drobně sekaného česneku a zelené petrželky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka