Grulanik
1 kg hladké mouky, droždí, 8 deci mléka, čtvrt kila másla, půl kila brynzy, 1 a půl kila brambor, žloutek, sůl, pepř, kmín, majoránka a pažitka.Z mouky, droždí, mléka, soli a z poloviny připraveného másla si uděláme nakyslé těsto, které necháme odležet. Brambory uvaříme, rozmačkáme s druhou půlkou rozpuštěného másla a necháme vychladnout. Potom do brambor přidáme brynzu, koření a pažitku. Z těsta si uděláme 5 bochníčků, z kterých vyválíme kruhovou placku. Do každé dáme bramborovou náplň, zahrneme okraje těsta jako u koláče a vše potřeme žloutkem. Pečeme v troubě přiklopené 20 až 30 minut. Jako přílohu podáváme kyselé mléko s nastrouhaným křenem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.