Hořící kuřecí řízky z mandlemi

4 kuřecí řízky, 1 lžička bílého pepře, 4 lžíce másla, 3 střední cibule, 4 lžíce mandlových lupínků, 4 lžíce oleje, 4 deci smetany, 4 lžíce whisky nebo koňaku, sůl, pepř a hladká mouka.Maso naklepeme, nařízneme, obalíme v mouce a potřeme bílým pepřem. Cibuli nakrájíme na plátky a na másle ji opečeme do zlatova s mandlovými lupínky a trochu osolíme. Řízky opečeme na rozehřátém oleji, potom je vyjmeme ven a do výpeku přidáme smetanu a chvilku dusíme, dle chuti osolíme a opeříme. Pak je potřeme teplou cibulovou směsí, zahřejeme si likér ( whisky nebo koňak ), zapálíme ho a polijeme tím maso. Až plamínky dohoří, přidáme smetanovou omáčku. Podáváme s vařeným bramborem.