Italská mortadela

Suroviny: 1kg vepřového bůčku, 5 vajec, 3 stroužky česneku, 1 lžička vegety, špetka muškátového oříšku, sůl, kousky špeku, celá zrnka zeleného pepře a červená paprika

Postup: Bůček umeleme na masovém strojku a přidáme vše kromě červené papriky. Necháme odležet 24 hodin v lednici. Potom ještě jednou promícháme a masovou hmotu dáme do mikroténového sáčku do tvaru koule.

Dobře převážeme a vložíme do hrnce s horkou vodou. Vaříme 90 minut. Po vyjmutí necháme mortadelu v sáčcích vychladnout. Potom sáček odstraníme a maso obalíme v mleté paprice.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.