Kabanosová živáňská
Suroviny: kabanos, 2 cibule, česnek, plnotučnou hořčici a mletou sladkou papriku. Alobal na pečení.
Postup: Kabanos nařežte na kousky, nařízněte do mřížky, česnek nakrájejte na plátky, jednu cibuli nakrájejte na kolečka a jednu nadrobno. Připravte si alobal (asi 40 cm dlouhý) a asi ve čtvrtině od okraje nasypeme drobné kousky cibule, nasypeme třetinu česneku a posypeme paprikou. Kabanos ze všech stran pomažeme hořčicí a položíme navrch na hromádku na alobalu. Pokrademe česnekem ze všech stran, znovu posypeme sladkou paprikou a poklademe většími měsíčky cibule. Alobal opatrně nadzdvihneme, dobře zavineme, aby nám to nevypadalo, zatočte kraje a dáme do trouby. Zapékáme čtvrt hodiny.
Jíme rovnou z alobalu rovnou s čerstvým chlebem. Dá se udělat balíček pro každého zvlášť nebo jeden dohromady a pak rozdělit.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.