Králík s křenem
Králičí hřbet a stehna, 6 dkg másla, 4 dkg slaniny, cibule, česnek, ocet, bobkový list, tymián, celý černý pepř, petrželová nať, křen a sůl.Maso rozporcujeme, osolíme a jemně potřeme česnekem. Na másle podusíme najemno nasekanou cibuli, petržel a drobné kousky slaniny. Přidáme maso, pár kapek octa, pepř, špetku tymiánu a vše za občasného podlévání dusíme do měkka. Potom maso vyjmeme, šťávu scedíme. Podáváme maso, které přelijeme šťávou a hustě posypeme strouhaným křenem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka