Kubánské koule
Brambory, mleté maso, vejce, mouka, strouhanka, cibule, paprika, česnek, citrónová sťáva, oregáno, rajský protlak, sůl a pepř.Do mletého masa dáme nadrobno nakrájenou papriku, cibuli, česnek, citrónovou šťávu, rajčatový protlak, oregáno, pepř a sůl. Vše dobře promícháme a necháme přes noc uležet. Brambory uvaříme, rozmačkáme a přidáme vajíčko. Směs mletého masa opečeme na oleji. Vyrobíme si koule, kde opečená směs bude v půli a bramborová okolo. Vše obalíme v troj obalu a osmažíme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.