Kuřoryba

8 vykostěných stehýnek, 20 deka slaniny, 7 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, lžičku tymiánu, rajský protlak, houby (můžou být i sušené nebo mražené), strouhaný sýr a sůl.Stehýnka prudce osmažíme na oleji, osolíme a potřeme rajským protlakem. V zapékací míse rozpečeme slaninu, přidáme houby a koření. Vložíme stehýnka, přiklopíme a za občasného podlévání pečeme. Když je maso hotové, posypeme ho strouhaným sýrem a odklopené dáme ještě na chvilku zapéct.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.