8. srpna  2013 v 09:00  rubrika: Chuťovky Petra Novotného

Lepenice k jitrnici

Lepenice (ilustr. obr.) - Foto: Naďa Čvančarová

Lepenice (ilustr. obr.)Foto: Naďa Čvančarová

Suroviny: 1 kg vařených brambor, 500 g kysaného zelí, 250 ml mléka, 5 lžic smetany, 3 cibule, sádlo, sůl a kmín.

Postup: Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a orestujeme na sádle. Na cibulku přidáme polovinu kysaného zelí, osolíme, přidáme špetku kmínu a podusíme. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a rozšťoucháme s teplým mlékem a smetanou, vmícháme podušené zelí na cibulce a promícháme. Zbytek syrového kysaného zelí buď zamícháme do hotové lepenice nebo na každou porci přidáme kopeček zelí rovnou do talíře. K lepenici se hodí jak teplá jitrnička, tak i kousek uzeného masa nebo dobré uzeniny. 

Autor:  Petr Novotný
Pořad: Chuťovky Petra Novotného  |  Stanice: Sever
Čas vysílání: pondělí-pátek 11:45  |  Délka pořadu: 3 minuty  
 

Nové články v rubrice

Ústecký kraj
  Od 23.4.2014 22:15 do 24.4.2014 10:00; na silnici 27 v obci Žiželice okres Louny; Žiželice, před Obecním úřadem; porouchané vozidlo, očekávejte zdržení; V obci Žiželice, před Obecním úřadem, stoj NA s ...
  ulice Dlouhá, Ústí nad Labem-město, Ústí nad Labem, uzavřeno, práce na silnici, Od 18.04.2014 00:00 Do 30.05.2014 23:59, ul. Dlouhá od HOTELU BOHEMIA , Vydal: Magistrát města Ústí nad Labem

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2014 Český rozhlas