Lepenice k jitrnici

Lepenice (ilustr. obr.) - Foto: Naďa Čvančarová

Lepenice (ilustr. obr.)Foto: Naďa Čvančarová

Suroviny: 1 kg vařených brambor, 500 g kysaného zelí, 250 ml mléka, 5 lžic smetany, 3 cibule, sádlo, sůl a kmín.

Postup: Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a orestujeme na sádle. Na cibulku přidáme polovinu kysaného zelí, osolíme, přidáme špetku kmínu a podusíme. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a rozšťoucháme s teplým mlékem a smetanou, vmícháme podušené zelí na cibulce a promícháme. Zbytek syrového kysaného zelí buď zamícháme do hotové lepenice nebo na každou porci přidáme kopeček zelí rovnou do talíře. K lepenici se hodí jak teplá jitrnička, tak i kousek uzeného masa nebo dobré uzeniny. 

Autor:  Petr Novotný
Pořad: Chuťovky Petra Novotného  |  Stanice: Sever
Čas vysílání: pondělí-pátek 11:45  |  Délka pořadu: 3 minuty  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Ústecký kraj
  Od 2.3.2015 13:20 do 15:25; na silnici 263 u obce Rumburk okres Děčín; nehoda; 2 havarovaná vozidla; 2 x OA bez zranění.
  Od 2.3.2015 12:05 do 14:10; v ulici Přístavní v obci Ústí nad Labem; nehoda nákladního vozidla; 2 havarovaná vozidla; NA X OA bez zranění.
  D8, mezi km 29 a 18.5, ve směru Praha, pomalu jedoucí vozidlo údržby, zpevněná krajnice (odstavný pruh) uzavřená, Od 02.03.2015 12:00 Do 02.03.2015 14:00, Pozor!, Čištění příkopů, zdroj: ŘSD

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2015 Český rozhlas