Lepenice k jitrnici

Lepenice (ilustr. obr.) - Foto: Naďa Čvančarová

Lepenice (ilustr. obr.)Foto: Naďa Čvančarová

Suroviny: 1 kg vařených brambor, 500 g kysaného zelí, 250 ml mléka, 5 lžic smetany, 3 cibule, sádlo, sůl a kmín.

Postup: Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a orestujeme na sádle. Na cibulku přidáme polovinu kysaného zelí, osolíme, přidáme špetku kmínu a podusíme. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a rozšťoucháme s teplým mlékem a smetanou, vmícháme podušené zelí na cibulce a promícháme. Zbytek syrového kysaného zelí buď zamícháme do hotové lepenice nebo na každou porci přidáme kopeček zelí rovnou do talíře. K lepenici se hodí jak teplá jitrnička, tak i kousek uzeného masa nebo dobré uzeniny. 

Autor:  Petr Novotný
Pořad: Chuťovky Petra Novotného  |  Stanice: Sever
Čas vysílání: pondělí-pátek 11:45  |  Délka pořadu: 3 minuty  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Ústecký kraj
  Od 27.1.2015 19:15 do 28.1.2015 19:20; na silnici 9 v obcích Svor okres Česká Lípa, Jiřetín pod Jedlovou, Dolní Podluží, Varnsdorf a Rumburk okres Děčín , délka 15km; sněhové jazyky v polohách nad 300 ...
  Od 27.1.2015 21:00 do 28.1.2015 08:00; v ulicích Prácheňská, nám. Míru, Kamenická, Nový svět, Lužická na výjezdu z obce Kamenický Šenov okres Česká Lípa , délka 4.5km; silnice s normálním nočním provozem; ...
  Srážky: mrznoucí déšť, Paška Pole

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2015 Český rozhlas