Lívance z kuřecího masa

Suroviny: 300g mletého kuřecího masa, 2 vejce, strouhanka, sůl, 1,5dc mléka, mletá paprika, lžíce hladké mouky, muškátový květ a olej.

Postup: Maso promícháme s rozšlehanými vejci, mlékem, solí, mletou paprikou, špetkou muškátového květu, lžící oleje, mouky a trochou strouhanky. Necháme odstát. V případě, že bude těsto moc husté zředíme jej trochou mléka. Potom si upečeme lívanečky. Můžeme je ozdobit například tatarskou omáčkou, potřít hořčicí a posypat nakrájenou cibulkou, potřít kečupem a posypat nastrouhaným křenem…

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.