Mladkovský rendlík
Suroviny: 500g pórku, 2 cibule, 350g mrkve, 350g brambor, 2 lžíce tuku, 1litr zeleninového vývaru, 4 klobásy, půl lžičky tymiánu, sůl a pepř.
Postup: Pórek, cibuli, brambory a mrkev nakrájíme. Na velké pánvi nebo pekáči si rozpustíme tuk, přidáme zeleninu a brambory a dusíme asi 5 minut. Potom podlijeme vývarem a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Asi v polovině vaření, tedy asi po 10 minutách, přidáme klobásy a tymián. Solí a pepřem dochutíme až úplně nakonec.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka