Nakládaný hermelín

20 dkg hermelínu, 1 středně velká cibule, 1 stroužek česneku, 3 lžíce oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička octa, 2 lžičky sladké mleté papriky a pepř.Hermelín nakrájíme na menší kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vymačkaný česnek, olej a ostatní koření. Sojové omáčky dáme raději méně, později můžeme vždy dochutit. Vše dobře promícháme, nandáme do sklenice a podáváme druhý den.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.