Nebeský bůček
Suroviny: 750g bůčku, půlka větší hrušky, půl lžičky zázvoru, 2 stroužky česneku, 1 malá cibulka, 5 lžic sojové omáčky, 4 lžíce bílého vína, 2 lžíce sezamového semínka, 2 lžíce oleje, lžíce cukru, ždibec chilli a sůl.
Postup: Česnek utřeme se solí, přidáme zázvor, chilli a olej. Hrušku oloupeme a rozmixujeme, přidáme k ní sojovou omáčku a vyrobenou česnekovou směs. Přilijeme víno, nasypeme cukr a ještě chvilku mixujeme. Nakonec vložíme najemno nakrájenou cibulku. Touto směsí pomažeme bůček ze všech stran a necháme 24 hodin odstát. Druhý den bůček dáme péct. 10 minut na 220 stupňů a potom dopečeme asi 45 minut na 160 stupňů. Zhruba v polovině pečení maso obrátíme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka