Palócké špízy
Suroviny: 250g svíčkové pečeně, 250g vepřové kýty, 100g čabajské klobásy, 100g slaniny, mletá pálivá paprika, pepř, sůl a olej.
Postup: Na špízy napichujeme střídavě osolené a opepřené plátky masa (mírně naklepané) a plátky slaniny a čabajky. Opečeme to ze všech stran. Zachytíme šťávu do které přidáme trochu soli a na špičku nože pálivé papriky, podlijeme 4 lžícemi vody a povaříme. Špízy na talíři touto šťávou přelijeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.