Plněná kuřecí křidélka
10 kuřecích křidélek, 5 dkg kuřecích jater, 5 dkg anglické slaniny, 10 dkg drůbeží šunky, nějaký salám, oregáno, vejce, mléko, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, petržel, olej, sůl, pepř, strouhanku a mouku. Náplň: Vezmeme oloupanou cibuli, salám, slaninu, játra a všechno najemno pomeleme. Česnek rozetřeme se solí, jemně nakrájíme petrželku, přidáme sůl, pepř, oregáno. Všechno to dáme do misky, spojíme vejcem, přidáme trochu mléka nebo zahustíme strouhankou prostě tak aby nám vznikla náplň. Z kuřecích křidélek odřízneme u kloubu tu nejmenší část a pak ta křidélka v kloubu nařízneme a uděláme takový malý otvor, kterým prostrčíme prst a uděláme takovou malou kapsičku a tu naplníme nádivkou. Když jsou křidélka naplněna tak je osolíme a obalíme v klasickém troj obalu a zlehka je osmažíme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka