Řecké klobásy
Suroviny: 300g vepřového masa, 300g zadního hovězího masa, 250g slaniny, 3 cibule, mrkev, šťáva z půlky citronu, sladká smetana, tymián, citrónová kůra, sůl, pepř, bazalka.
Postup: Slaninu nakrájíme na tenké plátky a vysteleme s ní hlubší pekáč. Na ni dáme na kolečka nakrájenou cibuli, na to dvě vrstvy na kolečka nakrájené mrkve a osolíme. Maso 2x rozemeleme, ochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem, tymiánem a bazalkou a dobře promícháme. Z této hmoty uděláme malé klobásky a dáme je vedle sebe jako další vrstvu do pekáče. Vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali šťávu z půlky citronu. Pečeme 10 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.