Ryba na houbách

Suroviny: 500g rybího filé, 1 citrón, sůl, směs rybího koření, olej, 100g másla, 1 střední cibule, 200g čerstvých hub, 100g tvrdého sýra, na posypaní pažitku nebo petrželku.

Postup: Maso dobře opláchneme, větší ryby naporcujeme na podkovičky, osušíme, osolíme, pokapeme šťávou z půlky citrónu, ze všech stran posypeme směsí rybího koření a necháme odležet. Na pánvi rozehřejeme menší množství oleje, rybu z obou stran opečeme. Potom maso vyjmeme a uložíme v teple. Ve výpeku rozpustíme máslo, přidáme jednu najemno nakrájenou střední cibuli, zpěníme ji, vložíme nakrájené houby, osolíme, okořeníme lžičkou rybího koření a dusíme dokud se voda z hub nevysmahne. Potom ryby vložíme zpátky na pánev na houby, poklademe na ně plátky sýra a krátce prohřejeme než se sýr roztaví. Ozdobíme pažitkou nebo petrželkou a podáváme s bramborovou kaší.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.