Sámy

Suroviny: 500g mletého masa (směs hovězího a vepřového), sůl, pepř, majoránka, sladká paprika, sáček bílého kysaného zelí, rajský protlak nebo kečup a zakysaná smetana.

Postup: Mleté maso okořeníme, dobře promícháme a uděláme z něho větší šišky. Ze zelí vymačkáme přebytečnou šťávu. Do pekáčku dáme polovinu zelí, na to šišky z mletého masa a opět zelí. Zalijeme rajským protlakem nebo kečupem a dáme péct do trouby. Po upečení můžeme zalít kysanou smetanou

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.