Velká žranice

1 velká kachna, 1 kuře, 1 králíka, půl kila uzeného masa, slaninu, 7 stroužků česneku, 1 lžička majoránky, 1 lžička směsi drcených pepřů, sůl, 4 lžíce másla, olej, půl litru silného vývaru ze 7 kuřecích krků a 3 lžic sušených hub. Den předem si připravíme silný vývar. Česnek prolisujeme a smícháme se stejným množstvím soli, vznikne nám směs, kterou vytřeme vnitřek kuřete a vložíme do něj na kostičky nakrájené uzené maso. Vezmeme kachnu, v prsních partiích ji nařízneme . Připravíme si majoránku, kterou předem rozmícháme v půl deci oleje. Do kachny vložíme kuře a zašijeme jí. Dáme to na pekáč, kam předem nalijeme asi na prst vysoko vývaru. Na pekáč ke kachně přidáme ještě králíka a toho posypeme směsí drcených pepřů a pokryjeme plátky slaniny, které připevníme nití. Před vložením do trouby kachnu ještě potřeme rozpuštěným máslem a dostatečně posolíme. Dáme péct a podléváme vývarem a potíráme máslem. Přílohy: špenát s česnekem, červené a bílé zelí, pečený brambory, knedlík houskový, knedlík kynutý a bramborový.