Vepřová roláda plněná ovocem

Suroviny: 800g bůčku bez kosti a bez kůže, sůl, pepř, 2 jablka, 12 vypeckovaných švestek, 2 lžíce oleje, 250ml máslového vývaru, 150g smetanového jogurtu, 2 lžičky solamylu.

Postup: Maso osolíme, opepříme, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je nadrobno. Švestky nakrájíme na nudličky. Ovoce vyskládáme na maso, srolujeme a pevně omotáme nití. Na pekáči zahřejeme olej s trochou vývaru, přidáme srolované maso a při nízké teplotě, přikryté dusíme doměkka asi hodinu a půl. Poslední půl hodinu můžeme podlévat šťávou a posledních 10 minut dopečeme v odkryté nádobě. Potom maso vyjmeme a do omáčky přimícháme jogurt, solamyl a necháme ji vzkypět. Dochutíme dle chuti.

Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!