Vepřové špízy s arašídovou omáčkou
Suroviny: 250 g masa z kýty, mletý pepř, 1 zarovnaná lžíce škrobu, 1 menší jablko. Na arašídovou omáčku: 4 lžíce vyloupaných nesolených arašídů, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžičky kari koření, 250 ml zeleninového vývaru.
Postup: Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a z každé strany poprášíme škrobem. Jablko zbavíme slupky a nakrájíme na kousky. Pak střídavě kousky jablek s masem napichujeme na dřevěné špejle nebo kovové špízy. Špízy opékáme na horkém oleji asi šest minut ze všech stran. Mezitím nasekáme vyloupané arašídy. Špízy odložíme na teplé místo a výpek na pánvi zředíme sójovou omáčkou, vmícháme kari koření, přilijeme zeleninový vývar a necháme krátce povařit. Přidáme nasekané arašídy a dochutíme solí a pepřem. Podáváme špízy přelité arašídovou omáčkou a se zeleninou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka