Žampiony s ořechy

Půl kila žampionů, 1 lžíci zelené petrželky, 1 lžíci pínyových oříšků, 1 lžíci vlašských ořechů, smetana, bílé přírodní víno, skleničku brandy, sůl, pepř a 5 dkg másla. Žampiony očistíme, omyjeme a necháme oschnout. Odřízneme kloboučky a nožičky najemno rozsekáme. Na pánvi rozpustíme máslo a žampiony v něm necháme asi tak 10 minut smažit. Po deseti minutách přidáme petrželku, sůl a pepř, zalijeme bílým vínem a na mírném plameni dusíme asi 25 minut. Potom přidáme ořechy a oříšky, vaříme dalších 10 minut a nakonec zalijeme smetanou a trochou brandy. Pečlivě zamícháme a necháme ještě tak 5 minut dusit. Podáváme s rýží.