Zapečené buřty s nivou a cibulí
Suroviny: Buřty, cibule, Niva, kečup, olej, plnotučná hořčice.
Postup: Buřtíky podélně nakrojíme, pomažeme hořčicí, vložíme plátek nivy a cibuli (dělám silnější kolečka a rozkrojím je napůl). Zapékací misku vylijeme troškou oleje a vkládáme naplněné buřtíky. Navrch dáme zbytek cibule a nivy – zalijeme kečupem a trochou vody (používám hustší kečup, proto trochu ředím). Dáme do trouby, dokud hořejšek nechytne hezkou barvu. Nejlepší je to s kaší nebo s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.