Na kolech do Indie – Zuzka a Zbyněk chtějí zdolat 7 000 km

Rozhodli se opustit rodiče, přátele i práci a vydat se na kolech do Indie. Dva mladí ústečtí cestovatelé, Zuzana Wurstová a Zbyněk Michal, teď mají před sebou cestu dlouhou přes 7 000 kilometrů.

Letadlem trvá cesta z Drážďan do Nového Dillí necelých 10 hodin, oni chtějí na cestě tam strávit téměř rok. Mají v plánu ji totiž nejen absolvovat, ale i si užít. Nesnaží se jen nahnat co nejvíc kilometrů, ale i poznat místa, kolem kterých jedou.

Na cestu vyrazili 26. května 2016 z Ústí nad Labem. Pro své duo si vymysleli název ZigZag (anglicky cik cak). Nejen proto, že jejich jména začínají na „Z“, ale hlavně kvůli tomu. že hodlají procestovat cik cak svět.

Při návštěvě našeho rozhlasu slíbili, že nám budou pravidelně posílat zprávy a fotografie ze své cesty. To si samozřejmě nenecháme pro sebe, takže i vy budete moci na našem webu jejich putování průběžně sledovat.

Jak probíhaly přípravy na tak dlouhou cestu? Co všechno si sebou nezapomněli vzít a co naopak nechávají doma? Nejen to se dozvíte v záznamu rozhovoru, který vznikl těsně předtím, než vyrazili na cestu. Poslouchejte…

Spustit audio