In-line bruslení

11. duben 2012

In-line bruslení je ideálním sportem pro celou rodinu. Jedná se o skvělý prostředek, jak si vyčistit hlavu a zároveň se přepravit z jednoho místa na druhé. Na rozdíl od většiny ostatních sportů je jízda na kolečkových bruslích cenově dostupná a dá se snadno naučit. Zabruslit si můžete ve městě i ve volné přírodě, na stezkách i mimo ně, v hale i venku.

Ovšem i ovládání in-line bruslí je třeba se naučit. V Liberci na své svěřence každý čtvrtek od pěti hodin odpoledne dohlíží lektor Víťa Žalud. Běžecký areál ve Vesci je podle něj na bruslení ideální, je dostatečně široký a bez větších kopečků.

Z rozhovoru s lektorem se dozvíte, že disciplína - stabilita, sebeovládání a vnímání okolí patří k věcem, bez kterých se na bruslích neobejdete.

Pokud vám tyto vlastnosti chybí, může se snadno stát z pobytu na cyklostezce adrenalinový zážitek zakončený pádem na tvrdý beton nebo asfalt.

Za dvě hodiny se začátečník naučí brzdit. A asi tak za tři měsíce těm šikovnějším dokáží brusle takzvaně přirůst k nohám i srdci.

autor: Eva Malá
Spustit audio