Ski areál Telnice

11. leden 2013

Tentokrát se v rámci našeho pravidelného pátečního seriálu o sjezdovkách na severu Čech podíváme na Zadní Telnici, do nejvýchodněji položeného lyžařského střediska v Krušných horách.

Do areálu v Telnice se dostanete z Ústí nad Labem nebo Teplic přes Chlumec. Vyrazit sem můžete ale i směrem od Prahy po dálnici D8 a sjet na Knínice. Odkud je to osm kilometrů.

Najdete tu sjezdovky všech obtížností, od zelené až po černou barvu. „Posílili jsme o dětský vlek, takže dneska máme sedm lyžařských vleků. Zasněžovali jsme hned od začátku prosince a i dnes máme všechny sjezdovky, až na slalomový svaz, zasněžené.“ konstatuje předseda SKI klubu Telnice Jindřich Holinger a dodává: „Parkování pro lyžaře je dokonalé – lyžaři mohou přijet až přímo k vleku, na parkoviště můžeme umístit až pět set aut.“

Jednou ze zajímavostí je prvenství v zasněžování, kterým se Telnice honosí v rámci celé východní Evropy – poprvé se tu zasněžovalo už v listopadu 1965.

Příjemnou zprávou je že ceny za vleky se v lyžařském areálu na zadní Telnici pro letošní sezónu nemění, a tak si zde dospělý zajezdí celý den za tři sta padesát a děti za dvě stě padesát korun. Večerní lyžování ve středu čtvrtek a pátek od sedmnácti do dvaceti hodin vás pak přijde na dvě stě korun.

Více informací najdete na stránkách Lyžařského střediska Zadní Telnice.


Zvětšit mapu
autor: Milan Král
Spustit audio