Mobilní operátoři a revoluční tarify

30. duben 2013

Během několika málo dnů došlo u nabídek operátorů mobilních telefonů doslova k revoluci. Co se změnilo? Můžete i vy ušetřit nějaký ten peníz za volání?

Začalo to Rakouskem, následovala Francie a Polsko. Právě v těchto zemích nabízí mobilní operátoři neomezené tarify, za cenu, která začínala na pěti stovkách. U nás jsme jen tiše záviděli. Teď už nemusíme.

O2 odstartovalo nedávno takové malé šílenství okolo neomezených tarifů, na které museli reagovat i další dva operátoři a reagovali kupodivu hodně rychle.

Za nejdražší tarif u O2 teď zaplatíte jen 749 korun měsíčně a už nemusíte řešit, s kým a jak dlouho voláte, poslat můžete i kolik chcete SMS a pokud se připojujete na internet z mobilního telefonu, jeden gigabajt vám bude asi taky stačit.

U tohoto operátora najdete i dražší neomezený tarif, je ale spíše pro zákazníky, kteří volají často ze zahraničí nebo potřebují stahovat hodně dat.

Voláte občas rodině nebo známým? Pak se vám určitě bude líbit tarif za 250 korun, ve kterém neomezeně voláte a píšete ve vlastní síti. Při volání do jiné sítě zaplatíte 3,50 korun za minutu a korunu padesát za textovku. Za 500 korun měsíčně dostanete navíc ještě 120minut do ostatních sítí a 150MB dat. Studenti a senioři navíc ušetří padesát korun měsíčně.

Vodafon zareagoval hned druhý den a nabídl ještě levnější neomezený tarif - za 691 korun, je v něm ale jen 600MB dat. Za necelých 400 korun můžete pak u Vodafonu volat neomezeně v rámci sítě a dostanete 50 minut do ostatních sítí a 150MB dat. Minuta volání vás pak bude stát 5 korun a 1,50 Kč textovka.

Třetí den přispěchal s novou nabídkou nakonec i T Mobile. Ten až o čtvrtinu zlevnil své stávající tarify. Za neomezený zaplatíte také 749 korun, jako u O2. Původní tarif S námi 390 teď stojí jen 270 korun, S námi 590 pak 472 korun.

U všech tří operátorů si ještě můžete připlatit za data a volání, je ale nutné myslet na to,že v případě výhodných tarifů se ještě většinou musíte operátorovi upsat na dva roky.

Vodafone a T Mobile slibují, že se jejich levnější tarify ještě budou měnit -změny byly přeci jen rychlé, a tak se možná vyplatí si ještě chvíli počkat. V opačném případě volejte na infolinku nebo se zastavte na pobočce.

autor: Milan Král
Spustit audio