Podkrušnohorský zoopark v Chomutově - tak trochu jiná ZOO

18. červenec 2013

Podkrušnohorský zoopark v Chomutově funguje už od roku 1975. I když v něm neuvidíte tak exotická zvířata, jako v některých zoologických zahradách, nudit se tu rozhodně nebudete. Jak se liší chomutovský zoopark od ostatních zoo v našem kraji?

V Podkrušnohorském zooparku v Chomutově se chovají zvířata z euroasijské fauny, na lvy, tygry nebo slony tu nenarazíte. Kromě prohlídky pavilónů zvířat se můžete svézt lokálkou Amálkou nebo Safari expresem.

Děti tu najdou různé houpačky a prolézačky nebo také lanové centrum. Svézt se mohou i na ponících. O občerstvení se starají dvě stylové restaurace Tajga a U Pratura a síť kiosků.

Vstupné do chomutovského zooparku stojí v létě 75 Kč pro dospělého a 45 Kč pro děti, důchodce a invalidy. Psy si s sebou mohou vzít návštěvníci zadarmo.

Rodina s dětmi ušetří ze vstupného 10 procent, ta samá sleva platí i pro skupiny více než deseti lidí. Pravidelným návštěvníkům nabízí zoopark roční permanentku s neomezeným vstupem za 500 Kč. Děti a důchodci zaplatí za roční permanentku 300 korun.

Zájemci si mohou pořídit i zlatou kartu, která je přenosná. Zaplatí za ní 6 tisíc korun a platí maximálně pro čtyři osoby. Za jízdu lokálkou Amálkou zaplatí zájemci 40 Kč a za safari expres o 10 korun více. Celodenní parkovné vyjde na 40 korun, invalidé ho mají zdarma.

Podrobnosti o otevírací době a plánovaných akcích naleznete na webových stránkách Podkrušnohorského zooparku.

autor: Eva Holá
Spustit audio