Tip na výlet: Kvádrberk a výhledy na Kaňon Labe

13. březen 2014

Plánujete výlet? Nechte se inspirovat a vydejte se s námi na oblíbenou děčínskou vyhlídku - Kvádrberk! Jak se tam dostat?

Dojedeme do města Děčín, tam najdeme zelenou značku, která nás zavede Stoličnou horu, které ale málokdo řekne jinak než Kvádrberk. Je z ní úžasný výhled na Labský kaňon a pokud by vám vyhlídka nestačila, vydejte se dál…

„Pak už se držíme červené značky, míjíme spoustu vyhlídek a zajímavých míst v lese. Je to moc příjemná cesta... První z vyhlídek je Labská stráž, která už sice něco pamatuje, ale je architektonicky zajímavá. Další z vyhlídek, která se mi asi líbí nejvíc, je Spálenisko, která nabízí panoramatický pohled na řeku Labe. Následuje poslední vyhlídka – Růžová, k ní se odbočuje z rozcestníku Růžový hřeben,“ popisuje turista Jiří Kolouch.

Menší okruh měří kolem 10 kilometrů, pokud jste ale zdatnější turisté, můžete dojít až na Belvedér a z něj pokračovat do vesnice Labská stráň a dále po modré do Arnoltic a Bynovec až zpátky do Děčína. Tento okruh má ale 23 kilometrů, tak se na to řádně připravte!

Pokud se rozhodnete obout místo pohorek cyklistické boty a absolvovat tuhle trasu na kole, Jiří Kolouch doporučuje vzhledem k náročnosti terénu celoodpružené horské kolo. Prý to ale jde i na horském kole se základní výbavou. Takže neváhejte!

Rozhodně si ale počkejte na pěkné slunečné počasí, aby jste nepřišli o nádherné výhledy na labské skály a hluboké pohledy do údolí Labe.

autoři: Eva Bucharová , Světlana Pavlátová
Spustit audio