Máte rádi biograf? Pomozte libereckému kinu Varšava!

18. srpen 2014

Nejstarší liberecké kino a jeden z nejstarších českých biografů vůbec. Takové je zchátralé kino Varšava, ve kterém se filmy začaly promítat už v roce 1908. Nadšenci a umělci z občanského sdružení Zachraňme kino Varšava v současnosti bojují za jeho obnovu.

Před 106 lety se v nejstarším libereckém kině začaly promítat první filmy. Dnes bojují za jeho záchranu. Kino Varšava. Jeden z nejstarších biografů v Čechách vůbec totiž trápí především dřevokazná houba a vlhkost. Mladí nadšenci z libereckého občanského sdružení Zachraňme kino Varšava ale mají velké plány a plní je krůček po krůčku.

V minulosti živou kulturní instituci by rádi postupně proměnili v artové kino a divadlo. Pokud se i vy chcete zapojit a pomoci k obnovení kina, máte možnost. Zajděte se podívat na projekci filmů před libereckou radnici, kde se bude promítat od pondělí 18. až do pátku 22. srpna.

Například ve středu je na programu Sedláčkova komedie Muži v říji. Jako pomyslnou třešničku na dortu nabízí kino Varšava velmi netradiční zážitek, a totiž - projet se přímo v promítacím sále kina na koni.

autor: Jaroslava Mannová
Spustit audio