Na Klínovci letos otevřou nejdelší krytou lanovku v republice

18. prosinec 2014

Teplo a déšť hatí plány provozovatelů jediného lyžařského areálu, který už letos v Ústeckém kraji funguje. Na Klínovci se lyžuje už druhý týden díky umělému zasněžování. Většina areálu, včetně nové Jáchymovské sjezdovky, ale zatím na uvedení do provozu čeká.

V současnosti jsou v areálu otevřené dvě sjezdovky. Chystá se ale otevření dalších, včetně zcela nové, která bude nejdelší v celé České republice. Na její vrchol vás vyveze jedna z nejdelších lanovek v České republice.

„Jde o nejdelší lanovku s krycí bublinou v České republice,“ upřesňuje tiskový mluvčí klínoveckého skiareálu Adam Svačina.

Lanovkou, dlouhou 2160 metrů, se dostanete na start tříkilometrové sjezdovky s převýšením 500 metrů a šířkou od 50 do 100 metrů.

Nová lanovka a nová sjezdovka rozšířily nabídku areálu na Klínovci. To se promítne i do cen skipasů. Ve srovnání s loňskem podraží v sezoně zhruba o pět procent.

autor: Lenka Šipošová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.