Křížem krajem: s KČT Krásná Lípa na rozhlednu Vlčí hora; Horský spolek pro nejsevernější Čechy

23. březen 2015

Tentokrát se vypravíme za Klubem českých turistů Krásná Lípa - navštívíme s nimi rozhlednu Vlčí hora, a také zavzpomínáme na jejich předchůdce - Horský spolek pro nejsevernější Čechy.

Klub českých turistů Krásná Lípa vznikl 11. listopadu 1981 a v současné době má 96 členů. Starají se o cesty, o studánky nebo rozhledny Vlčí Hora a Dýmník. Výlety pořádají nejen v Čechách, ale spolupracují s kluby turistů také v Německu, Polsku i na Slovensku.

Z rozhledny můžete vidět celý Národní park České Švýcarsko, velkou část Saského Švýcarska, České středohoří, Lužické hory i Krkonoše. Od dubna do října je otevřena každý den, v zimních měsících se otevírá pouze o víkendech, nebo po předběžné dohodě.

Druhou rozhlednou, kterou členové klubu spravují, je Dýmník. I na ní se můžete vypravit – buď po žluté z Rumburku a nebo po modré z Krásné Lípy.

Velkou inspirací KČT Krásná Lípa je jejich předchůdce - Horský spolek pro nejsevernější Čechy. I o něm si s předsedou klubu Václavem Hiekem povídala Eva Bucharová. Poslouchejte…

Spustit audio