Děti ve studiu při živém vysílání Českého rozhlasu Sever? I tak může vypadat školní výlet!

17. červen 2015

Závěr školního roku bývá ve znamení školních výletů a exkurzí. Třeba do ústeckého nebo libereckého studia Českého rozhlasu Sever. Třeťáci a čtvrťáci ze základní školy Karla IV. v Ústí nad Labem se vypravili na netradiční výlet.

V úterý 16. června se budova Českého rozhlasu Sever otřásala v základech. Ne, že by snad v Ústí nad Labem bylo zemětřesení, jako cíl výletu si ale naší budovu vybrala třetí a čtvrtá třída ústecké Základní školy Karla IV.

Děti zkoušely moderovat a na mikrofon nahrávat odpovědi svých spolužáků. Byly při natáčení hudby v nahrávacím studiu a vyzkoušely si připravit a číst zprávy.

Mnohé se divily, že přečíst zprávy tak jak to běžně slyší v rádiu, není zas tak jednoduché. Perličkou byla přítomnost třiceti dětí a dvou paní učitelek ve vysílacím studiu přímo ve chvíli, kdy se naživo vysílaly zprávy.

Za pevné nervy tleskáme zprávaři Jirkovi Zemanovi i oběma učitelkám - Jitce Plašilové a Petře Průšové.

Děti odešly nadšené a věříme, že také pochopily, proč je potřeba umět správně česky mluvit i psát. Malého Pavlíka výlet nadchl tak, že se chce v budoucnu vrátit do rozhlasu jako náš kolega!

autor: Veronika Dašková
Spustit audio