Mohutné trucky obsadily mostecké náměstí. Málem je ale nepustil vyvýšený zpomalovací pruh

28. srpen 2015

„Přijedou Adam a David,“ říká se zářícíma očima sedmiletý Martin. Přišel s tátou a chce ukořistit hlavně podpisy svých idolů z roudnické stáje Buggyra. Táta ho na závody do Mostu vzal poprvé před čtyřmi lety a od té doby musí chodit pravidelně.

„Czech Truck Prix se v mostě jede už po třiadvacáté, ale je to poprvé, co jsme trucky přivedly do města,“ prozradil generální ředitel mosteckého autodromu Jiří Volovecký.

Dodává, že to autodrom rozhodně nedělá proto, že by trpěl nedostatkem diváků. „Chtěli jsme auta a závodníky ukázat i lidem, kteří se z nějakého důvodu na závody nedostanou.“

A povedlo se - jindy liduprázdné náměstí praskalo ve švech. Malí i velcí kluci přišli obdivovat silná auta a jejich řidiče. Než se jedenáct velkých tahačů vtěsnalo náměstí, museli se některé velké stroje vypořádat s relativně malým zpomalovacím prahem.

Frankie Vojtíšek, vedoucí muž seriálu, málem nepřejel zpomalovací práh kvůli nízkému spoileru

„Jsme deset centimetrů nad silnicí, přesně podle pravidel,“ prozradil s úsměvem Frankie Vojtíšek, vedoucí muž letošního seriálu. Jeho truck s číslem devět má spoiler tak nízko, jak jen to jde a chvíli to vypadalo, že přes retardér na začátku příjezdové silnice na náměstí, neprojede.

Nakonec to dobře dopadlo a před mosteckým magistrátem se seřadilo jedenáct velkých aut. Některá z nich otevřela své kabiny a velcí kluci do nich s radostí usazovali malé kluky. Kochali se všichni, aby pak společně stály fotku na podpisy svých favoritů.

„Hlavně ať přijde hodně lidí,“ přál si Vojtíšek, který by v Mostě rád obsadil některý ze tří vítězných stupínků. V Mostě se závodí od pátku až do neděle, takže vidět velká a silná auta můžete na vlastní oči i vy!

autor: Lenka Šipošová
Spustit audio