Silná žena z Jablonce nad Nisou: Velí mužům, vyžaduje disciplínu a u druhých má autoritu

8. březen 2016

Mezinárodní den žen už má zlaté časy za sebou. V Česku ho dnes téměř neslavíme. Při příležitosti MDŽ vám ale nabízíme jeden příběh, který je důkazem toho, že ženy umějí být opravdu silné a zaslouží si obdiv. A nejen 8. března na svůj svátek…

Velí stovce veřejně prospěšných pracovníků, především mužům. Musí vyžadovat přísnost a disciplínu a být uznávanou autoritou. Asi byste čekali, že mluvíme o muži, ale je to žena. Hana Dašková se kdysi sama ocitla na úřadu práce. Dnes rozdává úkoly dlouhodobě nezaměstnaným a ještě stíhá při své náročné práci rozdávat úsměvy. „Moje práce je jako každá jiná,“ říká Hana Dašková o svém zaměstnání. „Neberu to tak, že je to těžší,“ dodává.

Přísná profesionálka i spřízněná duše

Hanu Daškovou, vedoucí stovky lidí ale vnímá okolí jinak. „Myslím si, že je profesionál každým coulem a že její funkci by nezvládl ani muž,“ říká Lenka Mirgová, která v Jablonci nad Nisou vykonává veřejně prospěšné práce. „Je naše autorita i kamarádka, nehledě na to dokáže člověka i zpražit,“ dodává Lenka Mirgová na adresu své vedoucí.

Žena na vedoucím postu zprvu překvapila i veřejně prospěšného pracovníka Erika Botoše. „Později jsem zjistil, že Hana Dašková je velmi silná žena, která si dokáže prosadit své a lidé ji poslouchají,“ říká.

Žena s velkým Ž

Práce paní Hany si váží i na jablonecké radnici. Podle Markéty Hozové, mluvčí Jablonce nad Nisou je Hana Dašková nejen profesionálkou, ale i příjemnou kolegyní. „Když ji potkáte, má vždycky úsměv na rtech, je to žena s velkým ž,“ uzavírá Markéta Hozová.

autor: sas
Spustit audio