Na nejkrásnější místa Libereckého kraje lákají turistické omalovánky

5. červenec 2016

Vysoké nad Jizerou, Malá Skála, Semily, Rokytnice nad Jizerou, výhledově i Železný Brod, Turnov a Vrchlabí. Omalovánky, které sestavuje Blanka Kučerová, vykreslují, ale i popisují zajímavá místa turistických destinací.

Podobu těch budoucích můžete ovlivnit i vy, i když výběr destinací je v rukou autorky. Jako první se objevily omalovánky z Vysokého nad Jizerou, kde Blanka Kučerová bydlí. Loni přišla na řadu Malá Skála, odkud pochází její muž, a letos už můžeme omalovávat i Semily jako bránu Horního Pojizeří.

„Tam jsme se s manželem seznámili,“ vysvětluje, proč došlo na Semily. „Ale nebude dál po stopách našich rande vous,“ podotýká se smíchem Blanka Kučerová.

Při zahájení Františkovského dřevosochání 1. července pokřtili omalovánky Rokytnice nad Jizerou, které nesou podtitul: Tam, kde bydlí Krakonoš. V omalovánkách nejsou jen obrázky, ale také česko-anglický text, který jednotlivé obrázky doplňuje a láká k výletu na dané místo.

OBLAK: Omalovánky Blanky Kučerové

V omalovánkách je 14 obrázků, a tak je jasné, že ne všechna zajímavá místa se do nich vejdou. Výběr toho, co se v nich objeví, může ovlivnit každý hlasováním třeba na stránkách informačních center připravovaných lokalit nebo na Facebooku. Stačí zadat OBLAK, tedy: Omalovánky Blanky Kučerové.

Její omalovánky vás mohou provázet třeba na prázdninových výletech či prodloužených víkendech. „Jsou tam tipy na výlety tak na dva tři dny, v případě Rokytnice třeba i na pět, protože tam jsou i Dvoračky.

„Chceme, aby turista zůstal v dané destinaci, něco s dětmi prošel, něco se dozvěděl,“ dodává Kučerová s tím, že děti pak nemusí večer zírat na televizi nebo do tabletu, ale mohou omalovávat to, co za den viděly.

Spustit audio