ZUŠ Open v Litvínově spláchnul déšť

31. květen 2017

Ve tři odpoledne se začalo nádvoří valdštejnského zámku v Litvínově plnit mladými muzikanty. Chystali aparaturu, stojánky a další věci nezbytné pro chystaná vystoupení. „Snad nás ta bouřka mine,“ díval se potemnělé nebe ředitel litvínovské základní umělecké školy Jaroslav Sochor. Mýlil se.

Program zahájili malí recitátoři. Už do prvních veršů ale výhružně hřmělo. A pak přišla bouřka se vším všudy. Přívalový a kroupy zahnaly muzikanty i jejich diváky do zámeckých loubí.

„Je to škoda, ale v tomhle se už hrát nedá,“ zrušil další program na promáčeném nádvoří Sochor.

1. ročník celorepublikové akce ZUŠ Open se tedy v Litvínově příliš nepovedl. Poručit větru a dešti ani šikovní malí muzikanti prostě neumí.

Všichni se mohli jen dívat, jak prší a čekat, kdy přestane

Jediný koncert nakonec odehráli hosté z Německa. Litvínov si totiž na ZUŠ Open pozval orchestr z německého družebního města. A když to nešlo venku, koncertovalo se alespoň v sále základní umělecké školy. Snad to za rok vyjde lépe.

Mladí litvínovští hudebníci se ale svým divákům pod širým nebem představují pravidelně. Každé jaro a podzim se konají koncerty právě na zámeckém nádvoří. Ten nejbližší je v plánu už na dnešní (31. 5.) odpoledne.

Spustit audio