2. reprízu Postřižin v mosteckém divadle diváci uvidí až do konce. Napoprvé se to nepovedlo

25. únor 2015

Nestává se to často. Herci jsou proslulí tím, že na jevišti dokážou zapomenout na nemoci a slabosti a skácí se až, když, jak se říká, slezou z jeviště. Občas to ale nevyjde. Jako třeba na premiéře Postřižin v městském divadle v Mostě.

„Když na komín, tak na komín,“ zní jedna z hlášek slavného Menzelova filmu Postřižiny, natočeného podle novely Bohumila Hrabala. Půvabná paní správcová a strýc Pepin šplhají na komín i v inscenaci Postřižiny v Městském divadle v Mostě.

Premiéra, která se konala 14. února, ale skončila předčasně. Představitel Pepina, herec Jiří Kraus, na jevišti ve druhé půlce představení zkolaboval a premiéra musela být kvůli zdravotní indispozici přerušena.

Role bohorovného a věčně halasícího strýce Pepina prostě byla na nemocného herce moc. Naštěstí se to nestalo ve chvíli, kdy strýc Pepin leze na komín.

„Protože jsme neseděli blízko, měli jsme pocit, že jde o součást hry. Seskočil ze sudu a pak zůstal ležet. Nejprve se k němu seběhli herci, kteří byli na jevišti, ale když se začali ptát po lékařích, tak bylo jasné, že se něco stalo,“ líčí průběh z pozice diváka paní Šárka z Mostu.

Představení bylo předčasně ukončeno a kvůli hercově indispozici byla zrušena i první plánovaná repríza. Ta druhá, která je na programu 26. února, už se ale hrát bude.

„Schopen hrát už je, zkušebně hrál už v sobotu, a všechna další představení, která jsou připravená na konec února, běžně odehraje,“ potvrzuje za městské divadlo v Mostě Ivana Bonaventurová.

Diváci nedohrané premiéry o zážitek nepřijdou. Mohou si v pokladně divadla vyzvednout vstupenky na jakoukoli reprízu Postřižin.

autor: Lenka Šipošová
Spustit audio