41. ročník Přechodu Dlouhého vrchu se koná už v neděli 7. února 2016

6. únor 2016

Dlouhý vrch severně od Litoměřic je součástí Českého středohoří a tvoří ho tři kopce. Výhledy z něj jsou, ale musíte si je najít sami, protože je převážně zalesněný.

41. ročník tohoto turistického pochodu organizuje v neděli 7. února TJ Lbín. Tradičními účastníky jsou členové Klubu českých turistů Litoměřice. Jejich předsedkyně, Jana Wünschová, zve všechny na sraz: „Sejdeme se v neděli v 10 hodin na parkovišti Na Valech v Litoměřicích u soudu. Prosím všechny, aby si připravili na cestu 30 korun.“

Autobusy odvezou turisty na start výšlapu, na Ovčárnu nad Rýdečí. Jsou připraveny dvě trasy, obě desetikilometrové. První začíná na cyklostezce a pak pokračuje lesem, vede přes nejvyšší bod této trasy ve výšce 640 m.n.m.

U druhé trasy počítejte s cestou po silnici přes Babiny a Lbín. Obě trasy končí ve Skalici. Každý účastník tam dostane pamětní list a horký čaj. Pak se turisté vrátí po svých do Litoměřic.

„Příroda je jako stále otevřená kniha a jen v n í stojí zato si číst. A já bych dodala – přijďte si v ní číst s námi,“ láká všechny k Přechodu Dlouhého vrchu předsedkyně KČT Litoměřice, Jana Wünschová.

Spustit audio