56. Brtnické ledopády – to nejsou jen denní i noční pochody, ale i tradiční ledobál!

29. leden 2016

Pokud chcete prožít víkend v pohádkové zimní krajině, vyrazte na turistickou akci Brtnické ledopády. Můžete si vybrat trasu dlouhou od 15 do 110 kilometrů.

Ledopády tomu říkáme proto, že jak v zimě prší a sněží, tak se ve skalách kolem Brtníků tvoří ledy. Na jaře, v létě ani na podzim tam voda není,“ vysvětluje Egon Wiesner z KČT Lokomotiva Teplice a jeden z organizátorů turistické akce 56. Brtnické ledopády.

Noční pochod na 110 kilometrů startuje v pátek 29. ledna ve 21:30 v Mikulášovicích před tělocvičnou. Vede z Mikulášovic do Prysku, okruhem ledopádů a zpět do Mikulášovic. Kratší noční trasa „do kopce z kopce“ je dlouhá 12 kilometrů a startuje mezi 17:30 a 20:00 z mikulášovické tělocvičny.

Rozhledna Tanečnice

Na sobotu připravili organizátoři celkem čtyři pochody v délce 15, 25, 38 a 58 kilometrůů – startují ve Starých Křečanech a rozhodně půjdou všechny, kromě jiného, okruhem Brtnických ledopádů.

A konečně v neděli můžete vyrazit na oddychovou, 17kilometrovou cestu „přes dvě rozhledny“ – Weifberg a Tanečnice.

V sobotu večer proběhne tradiční Ledobál ve Svatém Hubertu v Mikulášovicích, kde zhodnotíte akce Brtnické ledopády a hlavně si hezky zatančíte. Přespat můžete na podlaze v horní škole nebo v místních penzionech.

Spustit audio