Bestsellery bez čekání najdou lidé v liberecké Krajské vědecké knihovně

16. září 2014

Pokud si nenecháte ujít žádné knižní novinky, ale nebaví vás čekat třeba dva měsíce na rezervovanou knihu, potěší vás služba, kterou od září nově nabízí Krajská vědecká knihovna v Liberci.

Díky ní si přes své uživatelské konto se můžete přihlásit na webovém portálu E-reading, odkud si na dobu tří týdnů stáhnete – vypůjčíte, do čtečky e-knih, mobilu nebo tabletu, titul dle vašeho gusta.

Ale i půjčování elektronických má své zákonitosti. „Do počítače se to stáhnout nedá, ale do tabletu, mobilu nebo čtečky ano. Musíte mít ale v knihovně registraci a email, kterým se přihlašujete na své Konto čtenáře. Zároveň se tímto emailem musíte přihlásit na portál E-reading a stáhnout si aplikaci pro půjčování knih…“ upozorňuje ředitelka Krajské vědecké knihovny v Liberci, Blanka Konvalinková.

Jistě nám ale dáte za pravdu, že normální knížka z papíru má ale pořád své kouzlo. Jenže jestli zrovna cestujete na víkend nebo na dovolenou a jste velcí čtenáři, takové e-knihy vám můžou v zavazadlu ušetřit i spoustu místa… A pozor, u těchto e-knih je výpůjční doba jenom 21 dnů!

autor: Jaroslava Mannová
Spustit audio