Čaj jako vánoční dárek? Výběr je veliký…

2. prosinec 2016

Pokud kupujete dárek pro někoho, kdo se v čajích nevyzná, vybírejte z nenáročných chutí. Pro ženy se hodí zelený s poupátky růží, brusinkami a sedmikráskami. Pro muže je vhodný černý čaj liči nebo earl grey.

Pro náročnější konzumenty čaje vyberte například polozelený nebo čínský červený čaj, který je vlastně čajem černým, ale je vícenálevový a má červenou barvu. Na přípravu červeného čaje se podívejte na našem videu. Můžete vybírat i z bílých čajů nebo puerhů.

Novinkou je český výrobek Samurai Shot. „Ocení ho lidé, kteří jsou ve spěchu, ve stresu a nestíhají si připravit sypaný čaj. Ideální je třeba pro řidiče,“ popisuje Jolana Vaverková z ústecké čajovny U vysmátý žáby a dodává: „Samurai Shot je koncentrát ‒ dáte si panáčka, a ten vás velmi rychle a účinně povzbudí.“

Máte na výběr z několika druhů – neslazené samuraje z vietnamského čaje, z puerhu nebo darjeelingu. Stévií jsou slazené matcha nebo maté čaje a třtinovým cukrem je slazený černý samurai liči.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.