Chcete hodinky z hradního trámu? Nevšední šperky pro muže vyrábějí liberečtí designéři

21. březen 2016

Náramkové hodinky jsou jedním z mála přijatelných šperků pro muže. Existují v mnoha designových a materiálových variantách. S originálním nápadem přišli i dva mladí řemeslníci z Liberce. Richard Koubek a Jakub Šrejma vyrábějí vlastní designové hodinky z různých exotických dřev.

„Nejdříve jsme zkoušeli vyrábět dřevěné brýle, později nás ale zaujala možnost vyrábět ze dřeva hodinky. Začalo to nevydařenou objednávkou z Číny, tak jsme začali vyrábět hodinky vlastní,“ vzpomíná jeden z dvojice mladých designerů, Richard Koubek, na počátky dílny produkující originální dřevěné hodinky.

I pravověrní nositelé náramkových hodinek se dnes častěji dívají na mobil než na zápěstí. Hodinky se tak s příchodem mobilních telefonů proměnily z užitkového předmětu spíš v módní doplněk.

Výroba originálních hodinek ze dřeva

Richardovi a Jakubovi zákazníci oceňují především domácí původ, designovou originalitu hodinek i neobvyklé materiály, použité při jejich výrobě. K populárním materiálům pro výrobu řemínků i pouzder patří například bahenní dub nebo dřevo z trámů historických budov, například ze starého hradu.

„Hodinky, které v sobě nesou příběh, jsou i dobrým námětem konverzace, navazování vztahů a také vhodným dárkem,“ dodávají mladí designéři z Liberce, kteří se mohou pochlubit tím, že jejich hodinky už nosí i řada populárních osobností, sportovců, cestovatelů a dokonce i politiků.

autor: David Hamr
Spustit audio