Chůvy z libereckého Centra Kašpar

14. březen 2012

Chůvy, které bezplatně hlídají děti, které například nemohou jít po nemoci ještě do školky:- to je další téma dnešního Dopoledního Expresu - poslouchejte i nadále Český rozhlas Sever a dozvíte se další detaily.

S Dopoledním Expresem se vydáme do libereckého Centra Kašpar. To je v Liberci všeobecně známé svou pestrou nabídkou vzdělávacích kurzů pro nezaměstnané ženy nebo pro maminky na mateřské dovolené. Centrum začalo nabízet zaměstnavatelům z Libereckého kraje další zajímavou službu - jeho chůvy hlídají děti zaměstnaných maminek přímo v jejich domácnostech.

Zatím je totiž hlídaly pouze v herně centra Kašpar v době, kdy se maminky školí. Jak řekla Ivaně Bernáthové manažerka Věra Duschková, centrum nabízí maminkám hlídání dětí v mimořádných situacích.

Zatím tuto službu využívá v Libereckém kraji pět zaměstnavatelů - se dvěma dalšími centrum jedná. Kolegyně Ivana Bernáthová vyzpovídala jednu z chův, která děti hlídá - studentku pedagogické fakulty Technické univerzity v Liberci Nelu Fišerovou.

Spustit audio